Desetibarevná propiska Na krátké poznámky nebo náčrty používám tužku nebo propisku. Víc nepotřebuji. V pondělí jsem přišel do práce a tužka ani propiska na mém stole nebyla. Ležela tam jen zbrusu nová dvacetibarevná propiska. Kouknul jsem se na stůl kolegyně. Měla tam úplně stejnou.

Šel jsem se na recepci zeptat, kam se poděly všechny obyčejné tužky. Office manažerka mi přeposlala e-mail od našeho dodavatele kancelářských potřeb, kde stálo:

Vážený zákazníku,
ceníme si naší dlouhodobé spolupráce. Proto jsme balíček kancelářských potřeb přizpůsobili zvyšujícím se nárokům našich zákazníků a trendům v oboru. Díky akvizici společnosti Colorfull Office vám nyní představujeme dvacetibarevnou propisku, která vám pomůže plnit vaše každodenní úkoly mnohem lépe a hravěji.

Krásný barevný den…
Váš Colorful Office (dříve Tužky Česko)

Pochopil jsem, že obyčejným propiskám už odzvonilo. Sice mi teď chvíli trvá než mezi dvaceti barvami najdu tu černou nebo modrou, ale pochopil jsem, že je to daň za barevnější svět.

Přestal jsem myslet na svoje nové „kancelářské vybavení“ a začal se těšit, že už snad o víkendu napadne první sníh a my vyrazíme na hory. Dal jsem auto do servisu s tím, aby mi vyměnili pneu za zimní.

Jezdím stále do stejného značkového autoservisu a docela mi to vyhovuje. V pátek jsem si vyzvedl auto s přezutými pneumatikami. Trochu mě překvapilo, že jsem navíc dostal na křídovém papíře vyvedenou brožuru „15 způsobů jak využít váš nový zavazadlový prostor“. Brožura měla na úvodní straně fotografii ohňostroje, nápis PF 2014 a propagovala uspořádání kufru „Silvestrovský nákup“. Nechyběly zde zvláštní přihrádky na lahve sektu a speciální boxík se symbolem výbuchu pro pyrotechniku.

Pro jistotu jsem se zeptal prodavače (sales assistanta), jestli kromě výměny pneumatik bylo třeba ještě něco opravit? „Provedli jsme pouze výměnu pneumatik, dle vašeho přání a standardní aktualizaci interiéru vozu pro rok 2014, která vychází z přání našich zákazníků a zvyšuje bezpečnost posádky.“

Nechal jsem si tedy stručně popsat ty nové možnosti. Po patnácti minutách plných superlativů jsem z náznaků pochopil:

  • zavazadlový prostor je optimalizován pro nakupování a boxy jsou optimalizované na velikost zboží partnerských obchodních řetězců
  • zadní sedadla již nemohou být rozdělená, kvůli zvýšení bezpečnosti v duchu Směrnice o bezpečnosti při manipulaci s vybavením osobních vozů Evropské rady, která se právě připravuje
  • v návaznosti na stejnou směrnici lze kufr otvírat pouze z palubního počítače nebo chytrého telefonu pomocí aplikace MySmartWorld

Začal jsem přemýšlet, kam dám lyže. Vždycky jsem sklopil půlku zadních sedaček a lyže se vešly dovnitř. Prodavač asi odtušil (nebo jsem nebyl první, kdo si tuto sezónu prošel tímhle upgradem) a pokračoval:

„Pro všechny zákazníky s novým vylepšeným zavazadlovým prostorem nabízíme do konce roku střešní boxy s dvacetiprocentní slevou.“ nabídl mi prodavač. Hned jsem nezareagoval. Prodavač se zeptal: „Kam máte v plánu vyrazit na hory?“. „Harrachov, asi do Harrachova“ odpověděl jsem. „Tak to využijete slevové karty Harrachov Ski Parku, které od nás dostane každý, kdo si koupí střešní box.“ dostalo se mi energické odpovědi. Prodavač zářil.

Podlehl jsem a odjížděl s novým střešním boxem a slevovou kartou, kterou jsem zařadil po boku svých dalších dvaceti karet, kterými mi přetékala peněženka.

Počasí se vydařilo a hory jsem si užil. Zapomněl jsem na všechny ty změny, které jsou určitě k lepšímu, jen já je nějak neumím využít. Za pár dní jsem se i naučil otvírat kufr pomocí aplikace MySmartWorld.

V aplikaci jsem zahlédnul upoutávku na MySmartDoor a MySmartWindow. Jedna z více než dvaceti vlastností nových dveří a oken byl pokles prachu zvenčí až o 50 %. Zrušil jsem objednaný úklid bytu od úklidové firmy. Představa, že mi v rámci úklidu vymění dveře a okna, která bude možno ovládat jen pomocí MySmartWorld aplikace, mě vyděsila.

Na příští víkend jsem si naplánoval do kalendáře vlastnoruční úklid.


Cítíte jistou podobnost s tím, jak se nám pod rukami mění aplikace v našich chytrých telefonech a tabletech? Pak vězte, že ta podobnost NENÍ čistě náhodná.

Nenech si to pro sebe...

Pokud tě článek zaujal, sdílej ho s ostatními. Díky!